Årets höstövning genomförd 24/10

Årets höstövning genomförd 24/10

Lördagen 24/10 genomförde FAK Blekinge sin årliga höstövning i samverkan med Civilförsvarsförbundet i Karlskrona samt deltagare från FAK Kalmar. En mycket lyckad och lärorik dag tyckte deltagarna efteråt.

I år fokuserade övningen mycket på körning i terräng och övningsledningen med Fredrik Widebrant i spetsen hade planerat in både utmanande slingor och övningsmoment. Flera av deltagarna var relativt nya bandvagnsförare men här fanns ändå utmaningar för alla nivåer som alla klarade galant.

 

Dagen började med samling i garaget för lättare frukost före avfärd mot Rosenholms övningsområde. Väl på plats så etablerades först fältköket vilken bemannades av Civilförsvarsförbundet och som under dagen bjöd på välsmakande (och välbehövlig) lunch och middag. Samtidigt ordningställdes en körgård så att samtliga förare kunde värma upp med slalomkörning både fram- och baklänges samt grensling av hinder. Därefter fick förarna börja ta sig an de terrängslingor som valts ut och markerats. Även fri körning förekom för att träna på att "peka och leda" varandra i obanad terräng. Senare under dagen fick samtliga besättningar genomföra en bärgnings- och bogseringsövning av havererad bandvagn och det hann även bli en del terrängkörning i mörker innan dagen var slut och vi återvände till garaget. Trötta men väldigt nöjda så avslutade vi dagen med nytvättade vagnar och aningen mindre nytvättade deltagare.

 

Ett stort tack till alla som deltagit under övningen och i planeringen inför densamma! Extra kul att kunna samverka med andra resurser, både inom och utanför FAK. Och som Fredrik Widebrant konsterade under den avslutande samlingen så hade vi troligen med råge uppfylld målen med dagen; Vi hade haft roligt, vi hade utmanat oss själva och vi hade samverkat!

 

Magnus Johansson

FAK Blekinge

KÅRNYHETER

2020-11-01 - FAK Blekinge
2020-10-27 - FAK Blekinge
2020-10-15 - FAK Blekinge
2020-10-05 - FAK Blekinge
2020-09-16 - FAK Blekinge
2020-09-15 - FAK Blekinge
2020-09-13 - FAK Blekinge
  •  
  • 1 av 24
Prenumerera på Kårnyheter