Full aktivitet på sportlovet i Blekinge

Full aktivitet på sportlovet i Blekinge

Under sportlovet förra veckan deltog FAK-Blekinge och Gränslös samverkan i två aktiviteter tillsammans med räddningstjänsten i östra Blekinge och det hans även med en träff med Missing People i bandvagnsgaraget.

Tisdag 18/2 var FAK-Blekinge varit på plats hos räddningstjänsten i Karlskrona i samband med deras öppna hus för alla sportlovslediga. 

En mycket trevlig dag med uppskattningsvis 650 besökare där många barn fick möjlighet att undersöka en bandvagns många skrymslen och vrår. Mängder av intressanta frågor har besvarats. En på det hela taget mycket lyckad dag. Stort tack till Alf Heilert och Jonas Erlandsson som var med och ansvarade för FAK:s del.

/Peter Simonsson

 

Torsdagen 20/2 var det åter dags att ta sig till Eldorado i Ronneby och delta i Räddningstjänstens årliga sportlovsaktivitet. Många av barnen som var där för att titta på brandkårens olika uppvisning, passade också på att provsitta vår bandvagn. David, Krister, Jonas och Glenn hade fullt upp med att besvara alla frågor från barn och föräldrar.
Vi lyckades kanske att värva en ny medlem till FAK-Blekinge
/ Anders Cedergren

 

Torsdagskvällen ordinarie aktivitet denna veckan förgyldes med ett besök av Christer & Stina från föreningen Missing People som höll ett intresant föredrag om hur Missing People fungerar och hur de arbetar med eftersök tillsammans med Polisen. Mycket intressant föredrag förljt av bra diskussioner. Skall se om och på vilket sätt vi kan samarbeta framöver på lokal nivå.

/Jonas Bärnheim