En vanlig torsdagskväll i Karlskrona

En vanlig torsdagskväll i Karlskrona

Torsdagkväll = garagekväll hos FAK-Blekinge och Gränslös samverkan i garaget i Karlskrona. Garaget på Dynapac-området är öppet varje torsdag från kl. 18.00.

 

Med start  kommande torsdag 7/2 så kommer det att finnas en skylt i anslutning till grinden med namn och telefonnummer till den som är ansvarig på plats som man kan kontakta för för att att bli insläppt genom grinden. Vi hoppas att detta skall underlätta och göra att vi blir ännu fler som träffas på tordagskvällarna för att umgås och arbete med våra fordon och förstärkningsmateriel så som tält, kokvagn, pumputrustning, värmare etc. 

Tömning av olja ur en av fördelningslådorna
Tömning av olja ur en av fördelningslådorna

Nu i torsdags var vi 11 personer var av två nya medlemar, Karsten och Björn. Karsten besökte första gången förra veckan och han fick denna kvällen vara med och hjälpa till att byta bärhjul på Blackadder. Björn som beökte oss för första gången fick en information och genomgång om vår verksamhet av vår medlemsansvarige Anders Cedergren innan det var vags för en provtur med bandvagn.

 

Vi har påbörjat underhållsarbetet med att byta oljor i fördelningslådorna på våra vagnar och i kväll var det Blackadders tur vilket Rolf och David ansvarade för. 

Framåt kvällen så drogs det vedeldade stekbordet igång som alltid och just denna kvällen bjöds det på kryddiga korvar vilket var mycket uppkattat.

 

Ola, Wille, Christer & Pelle påbörjade planeringen för upprutningen och förstärkningen av flaket på flakbandvagnen så att vi på sikt skall kunna komplettera flaket med en portabel vinsch. 

 

Som många av er kanske uppmärksammat så har vi haft ambulansbandvagen stationerad utanför räddningstjänstens station i Karlskrona. Bakgrunden till det är att det förra helgen var risk för omfattande snöoäder som skulle dra in över Blekinge och i förbyggande syfte placerade vi vagnen hos räddningstjänsten. Nu blev inte snöovädret så kraftigt som man först befarade. Men bandvagnen har synts bra och fungerat som en reklampelare för att det finns resurser att ta till. Det är tusentals personer som passerar förbi brandstationen varje dag. Men nu är ambulansvagnen åter hemma i bandvagnsgaraget tillsammans  med övriga vagnar.

 

/Jonas Bärnheim

Kårchef FAK-Blekinge