Stödet till Sjövärnskåren är nu driftsatt

Stödet till Sjövärnskåren är nu driftsatt

Imponerande vad vi kan åstadkomma i FAK-Blekinge!
Från att i torsdags kväll fått en förfrågan om ett uppdrag som då kändes omöjligt att genomföra till att på söndag eftermiddagen arbetat fram en lösning och driftsatt den på plats med en första leverans till beställaren! 

I torsdags kväll fick jag samtal från David, besättningsman på en av Sjövärnskårens (SVK) båtar, som arbetar med den pågående oljesaneringen utanför Sölvesborg. Han undrade om vi kunde hjälpa dem med drivmedelslogistik till deras båt.


På denna korta tiden har David Eriksson och Ola tillsammans med undertecknad arbetat fram ett drivmedelssläp där FAK-Blekinge nu kan leverera drivmedel till SVKs två båtar på daglig basis så att den viktiga oljesaneringsinsatsen kan fortlöpa.
En mycket viktig punkt för att vi skulle kunna verkställa uppdraget har varit säkerställandet att vi följer de regelverk som finns för transporter av farligt gods. Här har vi haft stor hjälp via kontaktnätet inom FAK och via egna kontakter.


Stort tack till David, Bengt och Håkan som idag driftsatte och gjorde första leveransen och till alla övriga som varit involverade i möjliggörandet av denna insatsen och till er som är involverade i fortsatta driften, tack!


Jonas Bärnheim
Glad och stolt kårchef
 

KÅRNYHETER