HLR- och hjärtstartarutbildning genomförd 28/3

HLR- och hjärtstartarutbildning genomförd 28/3

Varje år drabbas 10 000 personer i Sverige av hjärtstopp utanför sjukvården. Med rätt utbildning och rätt utrustning kan hundratals personer räddas tillbaka till ett normalt liv. 

 

Instruktören Martina på Techmedico förevisar HLR.
Instruktören Martina på Techmedico förevisar HLR.

I lördags 28/3 genomgick ett antal medlemamr utbildning i hjärtlungräddning (HLR) och hur man använder en hjärtstartare, utbildningen genomfördes hos utbildningsföretaget  Techmedico i Karlshamn.

 

I slutet på februari lades inbjudan ut om utbildningen här via hemsidan och flertalet anmälningar kom in, vilket var mycket glädjande, men tyvärr på grund av rådande  COVID-19 situation så blev det något färre deltagare än planerat, men de som var på plats fick en mycket bra teoretisk och praktisk utbildning under ledning av Martina på Techmedico.

 

En mycket intressant och lärorik del av utbildningen var övningaran på de uppkopplade HLR-dockorna som möjliggjorde att vår instruktör Martina kunde ge direkt återkoppling till respektive evlev om kompressionerna, inblåsningar utfördes rätt eller behövde justeras på något sätt, mycket värdefullt att få denna typen av återkoppling direkt under genomförandet av HLR.

 

Utöver HLR och hjärtstartare fick vi även lära och öva os på hur man utför buktryck (Heimilich manöver) på person som satt i halsen. Dagen avslutades med övningsscenarion ute i omgivningarna kring östra piren i Karlshamn.

 

/Jonas Bärnheim

 

 

KÅRNYHETER

2020-09-16 - FAK Blekinge
2020-09-15 - FAK Blekinge
2020-09-13 - FAK Blekinge
2020-08-25 - FAK Blekinge
2020-08-24 - FAK Blekinge
2020-08-17 - FAK Blekinge
  •  
  • 1 av 23
Prenumerera på Kårnyheter