HLR-utbildning genomförd

HLR-utbildning genomförd

Torsdagen 9/11 genomfördes en HLR-utbildning i Karlshamn för en skara intresserade medlemmar från både Blekinge och Kronoberg. Samtidigt så fick vi nyfikna FAK:are chansen att besöka Frivilligberget. Utbildningen genomfördes av vår egen HLR-stjärna Johanna Jonsson, även om hon som instruktör representerar Civilförsvarsförbundet i Karlshamn.

Ett 10-tal medlemmar från Kronoberg och Blekinge träffades i Frivilligberget i Karlshamn under torsdagskvällen för att få en ordentlig utbildning i HLR. För de som aldrig besökt bergrummet tidigare så fanns chansen för en kort rundvandring innan det bjöds på kaffe och smörgåsar som inledning på kvällen.

 

Johanna är en erkänt skicklig instruktör som på ett mycket pedagogiskt och genomtänkt sätt blandar teori och praktik. Mycket fokus låg denna gången på att kunna samarbeta på en skadeplats och att växelvis kunna utföra momenten i HLR. Två olika Hjärtstartare användes också i utbildningen för att deltagarna ska känna igen sig i användandet av dessa. En hel del andra bra tips förmedlades under de timmar som utbildningen pågick. Alla deltagarna var mycket nöjda med kvällen innan de vände hemåt i mörkret.

 

Stort tack till Johanna Jonsson och David Eriksson som höll i utbildningskvällen på ett mycket förtjänstfullt sätt!

KÅRNYHETER