Prova-på-helg med bandvagn för kvinnor blev en succé

Prova-på-helg med bandvagn för kvinnor blev en succé

I helgen provade  FAK-Blekinge ett nytt koncept med en prova-på-helg med bandvagn för kvinnor och vilken succé det blev!

 

Vi ville prova ett nytt sätt när det gäller rekrytering av nya medlemmar och bandvagnsförare. Verksamheten är idag väldigt mansdomminerad och vi vill gärna få in kvinnor i verksamheten som är intresserade av att vara med och i förlängningen också gå in i avtal mot våra uppdragsgivare SvK, TrV & MTE som förare. Historiskt har det varit svårt att få kvinnor att enggera sig i vår lokalal verksamhet. Så därför beslutade vi att testa att göra en riktad aktivitet med endast kvinliga deltagare för att se om det kanske kunde sänka tröskeln för att ta steget och prova på.

 

Sagt och gjort, för mindre än 1,5 vecka sedan gick vi ut via hemsidan och sociala medier med en inbjudan till prova-på-helg bandvagn för kvinnor och gensvaret blev över förväntan. Vi fick in fler intresseanmälningar än de 6 deltagarplatser vi kunde erbjuda denna prova-på-helg, verkligen roligt! 

 

Syftet med helgen har varit att få fler aktiva kvinliga medlemar i vår verksamhet, ge dem en möjlighet att få prova på bandvagnskörning och ge dem en bra grund att stå på om de vill gå vidare mot centrala utbildningar. Några av ledorden för helgen har bl.a. varit "utmana dig själv" och "Roligt & prestigelöst".

 

Deltagarna har fått översiktlig teoretisk genomgång om FAK, krisberredskap, lagar & regler kring terrängkörning för att därefter gått vidare till praktiska körövningar i körgård för att lära sig manövrera vagen genom slalombanor framlänges och baklänges, vändningar, backning runt hörn och in i trånga passager. De har sedan fått prova sina kunskaper i terrängen på övningsområdet.

 

Det har varit glada miner hos deltagaran och instruktörer dessa dagaran, mycket duktig och engagerade deltagare.

 

Av kursutvärderingarna att dömma så har vi träffat helt rätt med vårt koncept: 

 

"Det har varit kanon!",  "lättsamt & tryggt", "deffinitivt gett mersmak".

 

Verkligen roligt med denna positiva feedbacken från deltagaran och det stor intresset för aktiviteten. Vi är redan igång med att planera inför ytterligare en prova-på-helg för kvinnor då det var flera som var intressrrad att delta men inte kunde bereds plats denna helgen. Så håll utkik här på hemsidan och sociala medier.

 

Också väldigt roligt med den postiva mediebevakning vi fått både från radio, SVT, och lokaltidningen, se länkar nedan.

 

Stort tack till deltagarna och till Fredrik Widebrant & Magnus Johansson som hjälpt mig att genomföra denna aktivitet.

 

Jonas Bärnheim 

Ordförande FAK-Blekinge

 

KÅRNYHETER