Provapåhelg bandvagn för kvinnor genomförd

Provapåhelg bandvagn för kvinnor genomförd

Ännu en lyckad provapåhelg bandvagn för kvinnor har i helgen 9-10 april genomförts av FAK-Blekinge i Karlskrona. 

Lina K, Lina Ö, Åsa, Isabell, Caroline & Kristin, deltagare i provapåhelgen
Lina K, Lina Ö, Åsa, Isabell, Caroline & Kristin, deltagare i provapåhelgen

Vi har haft full grupp (6 deltagare) med engagerade och duktiga deltagare som under två intensiva dagar fått en första översiktlig genomgång kring lagar, regler, tillsyn av vagnen, verktyg, tillbehör och grundläggande manövrering av vagnen i körgård.

 

I körgården handlar det om att köra slalom framåt och bakåt, backa runt hörn, placera vagen på "plankan" och gränsla hinder. När vi såg att deltagarna hanterade körgården så tog vi ut deltagarna i terrängen för att på en begränsad yta vända runt vagnen, något som kräver samarbete och planering och manövreringsskicklighet.  Roligt att se hur deltagaran utvecklas i sin hantering av vagnen.

 

Dag 2 var det genomgång av tillsyn före körmning, nödevakuering genom vagnens taklucka och en översiktlig genomgång av de verktyg som finns med vagnen och hur de används. Efter lunchen tog vi ut deltagarna i endurospåret till fots där vi vi diskuterade spårval och hur man kan tänka och planera sin körning i terrängen och vår instruktör Fredrik Widebrant körde sedan bandvagnen genom slingan så eleverna kunde se hur spårvalen omsattes i praktiken. När vi promenerat igenom hela terrängslingan fick de deltagare som ville ge sig i kast med att köra den bitvis mycket avancerade och smala enduroslingan, vilket de gjorde på ett mycket bra sätt. 

 

Även denna gång var det mycket positiva tongångar i kusrsutvärderingarna om provapåhelgen och dess upplägg och genomförande, vilket var är väldigt roligt att läsa och det tyder ju på att vi hittar ett bra upplägg.

 

Stort tack till deltagaran för deras engagemang, nyfikenhet och många bra frågor och funderingar och ett stort tack till vår huvudinstruktör Fredrik Widebrant, Magnus som adjutant och assisterande instruktör och till Karsten och Bengt som var med som instruktörsadepter.

 

Mycket nöjd hjälpinstruktör och Kårchef i FAK-Blekinge,

 

Jonas Bärnheim