Vårövning genomförd i Karlskrona 23/4

Vårövning genomförd i Karlskrona 23/4

Lördagen 23 april genomförde FAK-Blekinge sin vårövning ute på Rosenholms övningsområde.

Ulrika i full fart med att dra igång brandpumpen.
Ulrika i full fart med att dra igång brandpumpen.

Övingsledarna Fredrik och David tillsammans med deltagarna övade manövrering av bandvagnarna i körgård så att alla skulel bli uppvärmda innan det var dags att gå över till genomgång och parktiska övningar av skogsbrandsutrustningen som finns monterad på bandvagnarna nu inför skogsbrandssäsongen. Det övades på att pumpa vatten från vattendrag för att fylla IBC-kärlen för att sedan tömma ut det via vagnens olika brandslangar.

 

Därefter gick vi över till mer terrängkörning och vad vi kallar leda och peka genom olika hinder och svårigheter i terrängen, mycket uppskattat och lärorik övning både för föraren och den som leder föraren. Övningarna avslutades med ett plötsligt "sjukdomsfall" i terrängen där uppgiften var att "larma" och omhänderta patienten och med hjälp av bandvagen transportera ut "patienten" från terrängen till farbar väg för att där möta upp med "ditlarmad ambulans". Mycket bra  och lärorikt övningsmoment.

 

Länkar till videoklipp från dagens övningar finns nedan.

 

Stort tack till David & Fredrik för planeringen och genomförandet  och tack till övriga deltagare som bidrog til len härlig övningsdag.

 

/Jonas Bärnheim 

Glad och nöjd övningsdeltagare

KÅRNYHETER

2023-09-18 - FAK Blekinge
2023-08-09 - FAK Blekinge
2023-05-24 - FAK Blekinge
2023-04-17 - FAK Blekinge
2023-03-19 - FAK Blekinge
2023-03-12 - FAK Blekinge
2023-03-12 - FAK Blekinge
  •  
  • 1 av 32
Prenumerera på Kårnyheter