FAK–F har köpt in en EGEN lastväxlare till MTE–depån!!!

FAK–F har köpt in en EGEN lastväxlare till MTE–depån!!!

Efter många ansökningar om att få en lastväxlare från FM, så har det visat sig att det inte finns några övertaliga lastbilar inom FM. Detta har medfört att FAK-F har etablerat ett gott samarbete med Transporttekniska skolan i Jönköping (TTC), som lånar ut en lastväxlare om de kan i förhållande till sin undervisning. Styrelsen har nu tagit beslut om att investera i en egen lastväxlarbil. Nu har den kommit - en Scania 480 av årsmodell 2007.

Nu har vi äntligen fått transportresurser till depån, i och med den lastväxlaren samt det tidigare 4-axlade släpet, som inköptes i början av sommaren!

Räddningstjänsten på Höglandet har köpt 2 vattenlungor om 12 kbm vardera samt pumpar för dricksvatten. Dessa kommer att placeras på det 4–axlade släpets båda flak. Lastväxlaren kommer att ha en 10 kbm dricksvattentank med pump, vilket ger en transportkapacitet på 34 000 liter dricksvatten vid varje transport!!!

Nya uppdrag från F-samverkan till MTE-poolen är att leverera dricksvatten till bl.a. djurbesättningar och till kommunerna vid vattenbrist, samt dricksvatten vid spolning av kommunernas ledningsnät!

Mycket nöjd kårchef

Bill Skoglund

KÅRNYHETER

2018-09-05 - FAK Jönköpings län
2018-09-05 - FAK Jönköpings län
2018-08-24 - FAK Jönköpings län
2018-08-17 - FAK Jönköpings län
  •  
  • 1 av 19
Prenumerera på Kårnyheter