Luftning på RRG-depån den 21 augusti 2022!

Luftning på RRG-depån den 21 augusti 2022!

Trots värmen och det fina badvädret kom ett 50-tal medlemmar till luftningen den 21 augusti!

Efter ett riktigt kraftigt åskoväder över jönköpingstrakten under natten, så kom ett 50-tal medlemmar från olika frivilligorganisationer till starten kl 09:00: FAK, FMCK, Lottorna och Civilförsvarsföreningen i Aneby.

Som alltid fick alla information om läget, som under den gångna månaden varit lugn vad gäller insatser. På informationen trycktes det bland annat på den kommande utbildningen med Jordbruksverket, den 22 oktober. Kl 09:30 kommer en Skype-utbildning att genomföras. Den är för alla FAK-kårerna i Sverige. Utbildningen kommer bland annat att kunna genomföras i Blå hallen på depån för de som inte har möjlighet att koppla upp sig på Skype.

 

Efter informationen tog enhetscheferna över och satte igång personalen.

En skopa monterades på kranbilen. Elverken startades och kontrollerades, ett elverk fungerar inte och ytterligare felsökning kommer att behöva göras. Drivmedelstankarna på tanklastbilen tömdes, och alla fordon på depån tankades upp. Uppkörningsramper på vårt maskinsläp monterades. FMCK rastade motorcykeln och de fick i uppdrag att köpa in ytterligare en MC. Bandvagnarna gicks igenom inför kommande kurs och terränghjulingarna sågs över efter den gångna helgens utbildning.

 

Vad vore en luftning utan vårt fältkök? Vilka killar och tjejer! Prick kl 12:00 serverades kokt potatis och köttgryta samt som efterrätt krossad annans med grädde! Hur gott som helst!

 

Mycket nöjd kår-/RRG-chef

Bill Skoglund

KÅRNYHETER

  •  
  • 1 av 40
Prenumerera på Kårnyheter