Luftning vid FAK-Fs depå mitt i sommaren 1:a juli 2017

Luftning vid FAK-Fs depå mitt i sommaren 1:a juli 2017

Vi kallade till luftning i veckan och 10 anmälde sig. När alla kommit på lördagen var vi 25 st och då var det även 5 NYA medlemmar som snabbt smälte in i luftningen.

 

Lördagen den 1 juli påbörjades luftning med bl.a. att byta en bakvagn till en bandvagn. Kl 06:30 påbörjade mekanikerna arbetet och kl 14:00 var arbetet klart. Vilka killar! Inget är omöjligt för våra duktiga mekaniker, ett stålande jobb!

 

Efterdyningarna från branden i Bredaryd består i underhåll av bandvagnarna, med bärhjulsbyten, smörjning med den nya tryckluftsdrivna smörjsprutan och tvättning, såväl in- som utvändigt.

 

Reservelverkskillarna med Hasse Karlsson i spetsen fick igång det sista elverket med hjälp av Lars Åqvist. En otroligt kunnig kille på elverk!

 

Per-Uno Fransson, ansvarig för tunga släp och lastbilar, var och hämtade FAK-Fs nyinköpta 4-axlade släp. Släpet, tillsammans med vårt tidigare införskaffade 4-axlade släp, förbereds för att kunna leverera dricksvatten till behövande eftersom grundvattennivån är mycket låg i länet.

 

Från skogsbrand till nödvatten. Höglandet har behov av stöd med vattentransporter. Våra 2 st 4-axlade släp kopplas till TTCs lastväxlarbilar, som FAK-F fått låna under sommaren. Varje transport kan leverera 38 000 liter vatten till de som behöver.

 

Vad gjorde vi utan vår Anna P som fixade hamburgare kaffe m.m. Våran pärla. Stort TACK Anna och Leena!

 

Samband med RAKEL och övrig kommunikation har tagits över av Mats Ottosson 2, som inom MTE i Jönköpings län kommer att ansvara för sambandet.

 

Nu kommer FAK-F att inför hösten göra flera projekt med Drivmedelshantering samt bygga upp ett Fältkök och efter branden i Bredaryd anskaffa en isolerad container på lastväxlarram för att ha motorsågar, pumpar, slang, verktyg, skyddskläder m.m. i.

Styrelsen kommer att ta ställning till olika investeringar inför hösten bl.a. ledningscontainer, lastväxlarbilar, drivmedelsbil, farmaraggregat för diesel, ny belysning på alla bandvagnar m.m.

 

Till alla våra medlemmar i FAK-F och till våra kårer i landet vill vi önska Er alla en SKÖN SOMMAR!

 

Mycket nöjd kårchef

 

Bill Skoglund

Kårchef FAK-F

MTE-chef Jönköpings län

KÅRNYHETER

2017-10-13 - FAK Jönköpings län
2017-10-08 - FAK Jönköpings län
2017-09-25 - FAK Jönköpings län
2017-09-25 - FAK Jönköpings län
2017-09-18 - FAK Jönköpings län
2017-09-18 - FAK Jönköpings län
  •  
  • 1 av 12
Prenumerera på Kårnyheter