Den största insatsen som FAK i regionen gjort håller på att avslutas.

Den största insatsen som FAK i regionen gjort håller på att avslutas.

Mot avslut! Läs mera och titta på alla bilder som finns på på hemsidorna inte bara vår egen, utan också på Jönköpings, Kronobergs och Blekinges sidor.
Mot avslut! Läs mera och titta på alla bilder som finns på på hemsidorna inte bara vår egen, utan också på Jönköpings, Kronobergs och Blekinges sidor.

 

Uppdatering 18 fenruari, om den nu avslutade insatsen Utanför Fliseryd.

Det är den största insatsen FAK-H och FAK-F deltagit i samt fullföljt till allmän belåtenhet.

Nu pågår bl.a. tälttvätt, samt återställandet av av all materiel. 

Om det är någon hugad medlem som kan hjälpa till med det, är det guld värt säger vår alltid lika trevlige KC Lasse... 

 

Under 26 dagar, den 18 januari – 13 februari 2021, bistod FAK Jordbruksverket med 22 sjukvårdstält 4 inklusive värmare och belysning, samt personal för underhåll av material.

 

Hejsan alla glada och goa medlemmar i FAK H-län!

För att inte lägga in nya bilder som redan finns på nätet under Kronobergs sida,

rekomenderas att Ni kikar där.

Den är uppdaterad den 8:e februari. 

 

Uppdaterat, Lördag 6 februari, dag 19 på fågelinfluensan vi går nu upp på 5 mans bemanning pga att vi nu har två platser som vi bemannar.

Samt fått hit FAK,s ledningscontainer, som väckte sådant intresse att flera Hemvärnsmän frågade om dom fick bli FAK,are.

Stort varmt tack till er alla som jobbat, ingen nämnd och ingen glömd. i morgon kommer förmodligen tält 22 att monteras upp på plats stall 33.

Mycket nöjda kårchefer FAK-F och FAK-H

 

Måndag 18 januari kontaktades FAK-H kårchef av Kårchef Bill Skoglund FAK-F samt informerades om uppkommen situation vad gäller fågelinfluensan i Fliseryd.
FAK-F lastar material på Moliden samt transporterar ner detta till Fliseryd där FAK-H möter upp . beräknad ankomst kl 10.00. på tisdag.

 

Tisdag 19/1 ankom 3 fordon lastade med material, gemensamt hjälptes vi åt att sätta upp tälten, inkoppling av elverk samt värmeaggregat och belysning. Även vårt material kom till användning med tält och annan utrustning.
Jag som Kc upplever detta fantastiska samarbete med MTE depån/FAK-F som definitivt alla kårer borde anamma. Räddningstjänst SYDÖST är ett honnörsord som vi kan vara stolta över att tillhöra. Den 20 januari kom tilläggsbeställning från jordbruksverket, vilket tillförde ytterligare material från Moliden, vår personal fanns såklart på plats, vissa saker från vår depå hämtades.
Vår uppgift är i första hand att sköta driften på plats från kl 07.00-23.00 7 dagar i veckan. Beräknad uthållighet 2-3 veckor. Avstämning sker varje morgon kl 9.00 med ledningen.
Info finns i vår gula ledningsvagn.
Nöjd Kårchef FAK-H, Lars Svensson

Se flera bilder och läs mera på Fak Jönköping!

 

Uppdaterat den 27 januari med text från Jönköpings förnäma sida!

Jordbruksverket beställer ytterligare 10 sjukvårdstält fngs ån MTE Jönköping

Som vi tidigare redovisat så har 11 sjukvårdstält 4 satts upp utanför Mönsterås i samband med fågelinfluensan. Nu är MTE-depån tömd på sjukvårdstält!

Den 25 januari kl 15:27 avropade Jordbruksverket ytterligare 10 sjukvårdstält 4 till insatsen utanför Mönsterås.

 

Omgående började vi ta fram två 20 fots containrar. Därefter började vi lasta sjukvårdstälten, utrustningen för uppvärmning och belysning. Kl 21:30 var utrustningen lastad och uppdragen på två lastväxlare.

 

Den 26 januari kl 09:30 transporterade vi utrustningen till insatsen utanför Mönsterås. Nu är det tomt på sjukvårdstält 4, värmare och belysningssatser i MTE-depån.

 

FAK kåren i Kalmar län svarar för uppsättning av tälten, inredning med värme och belysning, med hjälp av hemvärnspersonal!

 

Det är den största camp som FAK–F och MTE Jönköping byggt! 21 sjukvårdstält 4! Tidigare erfarenhet finns från resning av sjukvårdstält 4 i samband med provtagning av corona åt Regionen.

 

Mycket nöjd MTE-/Kårchef FAK–F

Bill Skoglund

KÅRNYHETER

2023-10-07 - FAK Kalmar län
2023-09-04 - FAK Kalmar län
2023-06-13 - FAK Kalmar län
2023-05-04 - FAK Kalmar län
2023-04-11 - FAK Kalmar län
2023-02-27 - FAK Kalmar län
2021-12-22 - FAK Kalmar län
Prenumerera på Kårnyheter