Julhälsning 2022

Välkommen till FAK Kronobergs län

Julhälsning 2022

Hej alla Kronobergare!

                   En varm julhälsning.

 

 

Nu börjar det närma sig slutet på 2022 och jul och nyår är på väg in med allt pyssel och mys som det för med sig i stugan.

Vilket härligt år det har varit för oss i FAK Kronoberg, troligen ett av de mest händelserika och mest utvecklande åren på mycket länge för oss i kåren.

Vi har verkligen hunnit med massor, utvecklat samarbetet med kårerna i kringliggande län, ordnat ett flertal utbildningar och kurser, bl a: karta & kompass, HLR, prepping, resa sjukvårdstält 4, övat på våra elverk, workshop, Jordbruksverket utbildar om Afrikansk svinpest m m.

Har även haft en del givande möten med bl a, kommunen, länsstyrelsen, alla brandchefer i länet m m, så nu har vi inlett olika samarbeten på bred front.

I och med det oroliga världsläget vi nu står inför har MSB beslutat att bygga ut totalförsvaret i Sverige och där kommer vi in i bilden med all utrustning och kunskap.

Det har medfört att vi nu har fått egen lokal där vi skall utveckla en FAK-depå för att kunna stötta Kronobergs län vid kriser av olika slag. Vi har redan flyttat in en del utrustning och mer kommer det under 2023.

Tanken är att vi snart kommer att ha rutinmässiga onsdagsträffar i depån för alla medlemmar som vill, på dagtid kör pensionärsgänget som är daglediga och senare kommer de andra när de slutat jobbet. Kaffet skall alltid vara på G och kanske ordnar vi även så ni kan få en bit mat till självkostnadspris. Skicka mig gärna ett returmejl och anmäl dig till någon av grupperna.

Nu när vi skall bygga upp depån så behöver vi allt möjligt som du säkert förstår. Skulle det vara så att du kanske har något över som du vill skänka/sälja billigt, t ex stege, kyl, frys, verktyg, manskapsbod/husvagn m m eller annat som kan behövas, så kolla gärna med Finn om kåren behöver det.

Har du tankar och idéer om hur vi kan utvecklas på olika sätt, aktiviteter, kurser m m så prata genast med Finn / kårchefen, så kan vi kanske genomföra idén i närtid. Din röst är viktig!!!

 

Hoppas att ni alla får en härlig  jul och gott nytt år så ses vi igen med nya krafter inför 2023.

 

   Kårchef Kronoberg
// Finn B Thomsen

 

ps.

Bifogar en fil nedan med julbrevet, där är även viktig ny information

om hur du betalar din medlemsavgift framöver, eller titta på hemsidan Ds.

 

 

 

 

 

Ps. Kan du inte se bilden så klicka på rubriken under "kårnyheter" Ds.

 

 

 

 

Filer: 
StorlekUppdateradNerladdningar
Fil hej_alla_kronobergare.docx486.32 KB2022-12-1525

KÅRNYHETER

2023-01-22 - FAK Kronobergs län
2023-01-05 - FAK Kronobergs län
2022-12-15 - FAK Kronobergs län
2022-11-21 - FAK Kronobergs län
2022-11-15 - FAK Kronobergs län
2022-11-01 - FAK Kronobergs län
2022-10-24 - FAK Kronobergs län
2022-10-07 - FAK Kronobergs län
2022-09-26 - FAK Kronobergs län
2022-09-18 - FAK Kronobergs län
Prenumerera på Kårnyheter