Kårchefen har ordet

Välkommen till FAK Kronobergs län

Kårchefen har ordet

Nu har vi valt ny kårchef i FAK Kronoberg.

Hej alla medlemmar i FAK Kronoberg!!

Nu på kårens senaste årsmöte i mars, röstades jag in som FAK Kronobergs nya kårchef och ordförande på två år.

Vilken otrolig känsla det är när alla visar mig ett så brett och starkt stöd, men på samma gång lite pirrigt!

Jag har många erfarenheter från arbetslivet som jag hoppas jag kan ha nytta av i FAK, t ex två FN-missioner, kört buss och lastbil av olika slag både inrikes och utrikes, kock, charkuterist, kammarorkester, fotograf.

Jag har länge haft flera idéer hur FAK -G kan utvecklas och tänker nu kämpa på allra bästa vis för att vi ska kunna förverkliga något av detta!

Vi har just nu ett gyllene tillfälle att utveckla kåren. Försvaret och samhället står inför en omfattande upprustning och där kan vi verkligen hjälpa till på flera vis.

En stor förutsättning för att kåren ska lyckas blomstra är ett fortsatt engagerat deltagande från er medlemmar, utan er blir det ingenting!

Redan nu är vi ett engagerat gäng som dyker upp på våra aktiviteter, men vi behöver bli fler, vi har mycket kul att jobba med framöver!

Vi behöver värva fler medlemmar, utveckla den redan påbörjade kontakten med både Länsstyrelse, kommun, jordbruksverket och räddningstjänst med flera, skaffa lokal där vi kan förvara våra saker, ha övningar/veckoträffar, listan bara fortsätter…,  men nu tar vi tag i den från början.

Redan nu har vi utrustning att hyra ut: VW buss 4x4, 2 inlånade stora sjukvårdstält med belysning + stor luftvärmare, litet bärbart elverk och ett stort elverk på 9 KwA med spänningsvakt.

Vi kommer att ha aktivitetskvällar för medlemmarna runt detta nu i närtid, kul!

Lite kort om mig: Har alltid intresserat mig för mekanik, har stor verkstad på hobbynivå där jag fixar med allt, bygga/reparera fixa och trixa.

Varit med i FAK Kronoberg i många år. Jag är i huvudsak är bandvagnsförare, men har även utbildning på terrängbilar/lastbilar av alla slag.

Varit ledamot i styrelsen flera år, där ansvarar jag bland annat för att ta hand om våra nya medlemmar som kommer + skicka dem på FAK:s olika kompetenshöjande utbildningar. Det är jag som ringer ut personal vid skarpt läge.

Och med detta ser jag fram emot en utvecklande verksamhet för oss i FAK Kronoberg!

 

Varmt välkommen att höra av dig i stort och smått!

Med vänliga hälsningar.

// Finn B Thomsen

Tel: 070 – 54 410 91

KÅRNYHETER

2022-11-21 - FAK Kronobergs län
2022-11-15 - FAK Kronobergs län
2022-11-01 - FAK Kronobergs län
2022-10-24 - FAK Kronobergs län
2022-10-07 - FAK Kronobergs län
2022-09-26 - FAK Kronobergs län
2022-09-18 - FAK Kronobergs län
2022-09-15 - FAK Kronobergs län
2022-08-30 - FAK Kronobergs län
2022-08-21 - FAK Kronobergs län
Prenumerera på Kårnyheter