KRISBEREDSKAPSVECKAN 6-11 maj 2019.

KRISBEREDSKAPSVECKAN 6-11 maj 2019.

KRISBEREDSKAPSVECKAN 6 – 11 maj 2019

 

 

Krisberedskapsveckan är genomförd och vi startade veckan med ett besök på ICA Maxi Toftanäs där var intresset inte så stort, det kom fram en del personer och tittade och ställde en del frågor om Krislådan samt att man tog till sig de broschyrer som vi delade ut.

Vi fortsatte till ICA Toppen i Höllviken och här var resultatet detsamma som vi upplevde på Toftanäs, även här var det en del som tog till sig av det materiel som vi delade ut.

 

Vi fortsatte till Trelleborg tillsammans med Lottorna och här blev situationen något annorlunda här var folket mer intresserade av vad vi hade och vad vi förmedlade.

Innan vi var klara kom folk framme och kollade i vår låda och ställde frågor, vi delade också ut en bärkasse som Trelleborgs kommunen köpt in och lagt i en present; en värmefilt av aluminium, här delade vi ut 100 kassar.

FAK och Lottorna kompletterade kassen med de broschyrer som berörde våra respektive organisationer, varefter kassarna kunde delas ut. Här var intresset betydlig mer intressant.

 

 

Vi fortsatte dagen därpå till Skurup som är en småstadsidyll. Här kommer många människor ifrån prövningar som ”staboarna” sällan får uppleva. Här har både elavbrott och snöstormar prövat befolkningen. Alltså vet människorna hur det är att uppleva och överleva en kris. Därför var mottagandet av vår kampanj nästan översvallande. Redan under etableringen på plats kom människor spontant fram och ville ta del av information och av krislådans innehåll. Vi han knappt med demonstrationen, innan folk plockade själv i lådan och undersökte dess innehåll. Skurups kommun hade köpt in bärkassar och i dessa lagt i en present; en värmefilt av aluminium. Både FAK och Lottorna kompletterade innehållet med allehanda broschyrer och sen satte vi igång och delade ut kassarna och passade på att fånga in folk till vår information. Vi delade sammanlagt ut 125 kassar, en helt fantastisk insats.

 

Krisberedskapsveckan genomförde vi tillsammans med FAK Lund som avslutade veckan på Mårtenstorget i Lund, FAK Lund arrangerade och ansvarade för denna dag.

 

Resultatet för FAK Malmö:s del blev att vi fick en ny medlem samt en del som var intresserade och skulle återkomma.

 

Eventgruppen FAK Malmö organiserade arbetet med att utse de platserna som vi skulle vara på under veckan.

 

Vill rikta ett stort tack till alla medlemmar som ställt upp och fått detta att fungera under dessa dagar, BRA jobbat. 

 

 

 

KÅRNYHETER

2019-06-24 - FAK Malmö
2019-09-06 - FAK Malmö
2019-07-27 - FAK Malmö
2019-07-16 - FAK Malmö
2019-06-18 - FAK Malmö
2019-06-12 - FAK Malmö
2019-06-01 - FAK Malmö
2019-05-12 - FAK Malmö
Prenumerera på Kårnyheter