KRISBEREDSKAPSVECKAN 28 maj-2 Juni

KRISBEREDSKAPSVECKAN 28 maj-2 Juni

Vi har varit i full gång med krisberedskapsveckan 28 maj  – 2 juni

Vi började veckan med att besöka ICA Toppen i Höllviken under måndagen där vi stod och informerade om krisberedskapslådan.

Var efter vi fortsatte vidare till City Gross i Trelleborg på tisdagen och på onsdagen var vi på ICA i Skurup, på dessa platser hade vi ett samarbete med Kommunen som hade ordnat en tygkasse som vi delade ut med ett informationsblad och en ficklampa.

I Skurup stod också Lottorna tillsamman med oss vid vårt tält och informerade om sin verksamhet.

På fredagen fortsatte veckan med att vi var på Jägersro Center i Malmö och på lördagen avslutade vi krisberedskapsveckan på Nova i Lund tillsammans med FAK Lund.

Naturligtvis så informerade vi också om FAK och vår verksamhet, det har varit en hel del som besökt vårt tält och en del har också varit intresserade av en medlemsansökan att fylla i.

Vi ställde frågan till våra besökande vad man gör om elektriciteten eller vattnet skulle försvinna under en 72 timmar period, samt om man var förbered med att ha mat, vatten och andra förnödenheter hemma så man kunde klar en sådan kris.

Telefonen fungerar inte efter ett tag och man kan inte spola när man varit på toaletten saker som man inte tänker på i det vardagliga livet förren krisen är där.

Det har varit en intressant vecka med en hel del frågor om krislådan, folk har ställt frågor om var man t.ex. kan köpa ficklampan, radion och trangiakök och mycket annat också som man inte tänker på om man inte är i en krissituation.

Jag vill tacka er alla som ställt upp under denna vecka, vi har varit ett 20 tal personer som varit delaktiga på dessa olika platser och gjort ett mycket bra arbete, utan er så hade vi inte kunnat genomföra detta uppdrag.

FAK vill också tacka de företag som ställt upp med en plats så vi har kunnat vara där med vårt tält, även kommunerna som ställde upp med en gåva som vi kunde dela ut till besökande.

ETT STORT TACK TILL ER ALLA

Kårchefen Malmö

 

 

 

KÅRNYHETER

2018-11-26 - FAK Malmö
2019-01-13 - FAK Malmö
2019-01-06 - FAK Malmö
2018-12-23 - FAK Malmö
2018-11-30 - FAK Malmö
2018-11-15 - FAK Malmö
2018-10-15 - FAK Malmö
2018-10-15 - FAK Malmö
2018-10-15 - FAK Malmö
Prenumerera på Kårnyheter